2min

Sinds de lancering van de iPhone 5 heeft Apple weinig bekendgemaakt omtrent de verkoopcijfers van de nieuwste iPhone. The Wall Street Journal meldt nu dat de smartphone minder goed verkocht wordt dan verwacht en dit tot gevolg heeft dat Apple de productie gaat verlagen. Apple zou de bestellingen van bepaalde onderdelen flink hebben verlaagd, waaronder de schermen.

Bronnen van de The Wall Street Journal melden dat Apple’s nieuwste iPhone een "mindere vraag kent dan verwacht". Volgens een aantal bronnen heeft dit tot gevolg dat Apple zijn bestellingen voor iPhone 5 schermen nu heeft gehalveerd, één bron spreekt zelfs van een halvering van alle iPhone 5 onderdelen.

Ook meldt Nikkei dat de iPhone 5 schermfabrikanten, Sharp en Japan Display, 50 procent minder schermen hoeven te leveren in het eerste kwartaal. Apple zou in eerste instantie plannen hebben gehad om 65 miljoen schermen af te nemen van de twee bedrijven in deze periode maar zou dit aantal hebben gehalveerd wegens tegenvallende verkoopcijfers.

Naast Japan Display en Sharp is ook LG een grote leverancier van schermen voor Apple maar of deze ook een daling heeft gezien in de afname van het aantal schermen is niet bekend.

De grote vraag is dus hoe goed de iPhone 5 op dit moment nog wordt verkocht. Aangezien meerdere bronnen melden dat Apple de bestellingen van iPhone 5-onderdelen heeft terugbracht zou kunnen betekenen dat de verkoopcijfers inderdaad minder goed zijn dan van te voren werd verwacht. Het zou echter ook kunnen betekenen dat Apple versneld met een nieuwe iPhone komt en daardoor de productie van de iPhone 5 aan het verlagen is. Vooralsnog is het afwachten tot Apple cijfers bekendmaakt over de verkopen of wellicht de komst van een nieuwe iPhone.