Het internet groeit nog steeds, in het ene land meer als in het andere. China zag bijvoorbeeld het aantal internetgebruikers in 2012 met 10 procent toenemen. In Chinese begrippen praten we dan over 51 miljoen mensen.

Een simpele rekensom toont aan dat dit bijna drie keer de populatie is van heel Nederland en dat binnen één jaar. De stijging brengt het totaal aantal internetgebruikers in China op 564 miljoen.

De groei is met name te danken aan het gebruik van internet op smartphones. Het aantal eigenaren van een mobiele telefoon steeg in 2012 met 18,1 procent naar 420 miljoen. Dit heeft het China Internet Network Information Center (CINIC) laten weten.

Apple heeft de enorme groei in China inmiddels ook opgemerkt en heeft CEO Tim Cook afgelopen week op een vliegtuig naar China gezet om te onderhandelen met China Mobile. Bestuursvoorzitter Xi Guohua van China Mobile ontving Cook om te praten over een mogelijke samenwerking. Verder zullen de iPad mini en 4e generatie iPad later deze week beschikbaar komen in China.