Steeds meer Chinezen weten hun weg naar het internet te vinden. Ongeveer 338 miljoen Chinezen zijn inmiddels te vinden op de digitale snelweg. Dit blijkt uit de laatste cijfers, die vrijgegeven zijn door het staatspersbureau Xinhua, de cijfers zijn afgelopen zondag vrijgegeven.

Het lijkt erop dat de acties van de Chinese overheid om internet populairder te maken zijn vruchten afwerpt. In de laatste vier maanden is het aantal internetverbindingen gestegen met ongeveer veertig miljoen. Hiermee hebben nu ongeveer 338 miljoen Chinezen een internetverbinding. Hiervan is ongeveer de helft tussen de achttien en de dertig jaar oud. Het lijkt er dus op dat niet veel bejaarden gebruik maken van het internet.

De Chinezen internetten voornamelijk via de telefoonlijn, zoals deze tegenwoordig in bijna elk dorp en stad terug te vinden is. Toch internet een redelijk groot aantal inwoners gewoon door middel van een breedbandverbinding. Ongeveer 93,5 miljoen Chinezen internet door middel van een breedband-internetverbinding.

Niet alleen het aantal internetverbindingen is geteld door de Chinese overheid, ze hebben ook het aantal telefoonverbindingen geteld. Dit ligt momenteel op een miljard. Dit aantal wordt echter wel afgezwakt, omdat steeds meer Chinezen een mobiele telefoon boven de vaste lijn verkiezen en daarom treed er een daling op in het aantal telefoonlijnen. De laatste paar maanden hebben ongeveer 54 miljoen Chinezen een mobiele telefoon gekocht, zo blijkt uit de cijfers.