1 min

Het Canadese bedrijf Research in Motion (RIM) zal na de lancering van het langverwachte BlackBerry OS 10 gaan overwegen of het de hardwaredivisie, verantwoordelijk voor BlackBerry-toestellen, zal verkopen. Dit nieuws wordt bekend gemaakt door Thorsten Heins, de CEO van het bedrijf.

Heins doet zijn uitspraak in het Duitse dagblad Die Welt. De verkoop van de hardwaredivisie zou een einde kunnen maken aan de slechte financiële stand van RIM. Bij het overwegen van een eventuele verkoop zit geen haast, zo meldt Heins. Vandaar dat de optie pas ook na de lancering van BlackBerry OS 10 in behandeling wordt genomen. Het mobiele besturingssysteem zal later deze maand definitief uit de doeken worden gedaan.

Andere opties voor het maken van een ommekeer die al eerder bekend werden gemaakt, zijn het verkopen van licenties voor het gebruik van BlackBerry OS op toestellen van andere fabrikanten. Ook het crossplatform maken van BlackBerry Messenger lijkt een optie. Er waren eerder al wel geruchten over een eventuele verkoop van de hardwaredivisie van het bedrijf, maar officieel werd er nooit iets bevestigd.