2min

Ook Logitech heeft haar cijfers voor het laatste kwartaal van 2012 gepresenteerd en deze baren tot zorgen, op zijn zachtst gezegd. Bracken P. Darell, de CEO van Logitech, geeft aan dat de teleurstellende resultaten direct opgelost moeten worden. Dit moet gebeuren door de Remote Control- en Digital Video Securty-divisies van het bedrijf te verkopen.

Logitech noteerde voor het derde en het laatste kwartaal van 2012 een nettoverlies van 180 miljoen dollar, met een omzet van 615 miljoen dollar. Darell legde uit dat rond dezelfde tijd vorig jaar besloten werd om de focus te leggen op Harmony Touch-afstandsbedieningen. Deze lijn werd vernieuwd met een aantal nieuwe modellen, echter bleek dit achteraf geen slimme keuze geweest, omdat zowel de oude als nieuwe modellen geen positief effect hadden op de omzet van het bedrijf.

Bij de presentatie van de cijfers werd de indruk gewekt dat Logitech zich in het vervolg meer zal gaan richten op tablet-accessoires en draadloze speakers. Daarnaast wil het bedrijf vasthouden aan de producten voor de PC-markt die wel goed verkopen. Hieronder valt onder andere de Ultrathin Keyboard Cover, dit was het best verkochte product van Logitech in het derde kwartaal.

Eigenaren van producten die afkomstig zijn van de twee divisies die Logitech wil afstoten, geven inmiddels aan zich zorgen te maken over toekomstige klantenservice en garanties. Darell heeft hier vervolgens op gereageerd met een bericht waarin hij onderschrijft dat consumenten zich geen zorgen hoeven te maken en dat de huidige service gewoon van kracht blijft, ook na de verkoop van de divisies.