2min

Tags in dit artikel

, ,

Logitech heeft per 1 december van dit jaar de Nederlandse Hanneke Faber tot CEO benoemd, bericht Reuters. Hiermee komt een einde aan een maandenlange zoektocht nadat eerder dit jaar topman Bracken Darrell naar sneakerfabrikant Vans was overgestapt.

De afgelopen maanden was het Amerikaans-Zwitserse Logitech hard op zoek naar een nieuwe CEO toen Bracken Darrell in juni van dit jaar zijn vertrek aankondigde. Het lid van de Raad van Commissarissen Guy Getch fungeerde de afgelopen maanden als interim-CEO, totdat een nieuwe opvolger zou zijn gevonden.

Onrust binnen Logitech

De zoektocht naar een nieuwe leider leidde binnen Logitech tot onenigheid tussen de RvC en medeoprichter Daniel Borel, schrijft Reuters. Borel, die nog steeds 1,5 procent van de aandelen bezit, was zeer tegen de herverkiezing van de voorzitter van de RvC Wendy Becker.

Volgen Borel heeft het bedrijf onder leiding van Wendy Becker te weinig gedaan om de kosten te beperken. Logitech heeft de laatste tijd last van tegenvallende inkomsten, nadat deze tijdens de pandemie als een raket omhoog waren geschoten.

Ook zou de voorzitter van de Logitech RvC niet voor hebben gezorgd dat er een opvolgingsstrategie was, in het geval dat voormalig CEO Darrell zou opstappen.

Een vrouw in een pak poseert voor een foto.

Komst Hanneke Faber

Met de komst van Hanneke Faber op 1 december van dit jaar behoort de CEO-opvolgingskwestie nu in ieder geval tot het verleden. De Nederlandse Faber is afkomstig van Unilever, waar zij tot voor kort verantwoordelijk was voor de voedingsmiddelendivisie. Eerder werkte ze onder meer bij Ahold Delhaize en Unilever-concurrent Procter & Gamble.

Lees ook: Logitech Zone Wireless 2: een premium headset die alle ruis wegneemt