1 min

Een raar, maar vermoedelijk waar verhaal, duikt op bij Bloomberg. Lenovo zou overwegen om het Canadese Research In Motion (RIM), verantwoordelijk voor de BlackBerry-toestellen, over te nemen. Het hoge woord komt rechtstreeks van Lenovo’s Financieel Directeur, Wong Wai Ming.

Ming zei tijdens het jaarlijkse World Economic Forum: "We kijken naar alle mogelijkheden – RIM en vele andere", daar voegde hij aan toe: "we zullen niet twijfelen wanneer er zich een goede kans aanbiedt die zowel ons als onze aandeelhouders ten goede komt."

Het blijkt dat deze interesse zich inmiddels zo ver heeft uitgebreid, dat er gesprekken zijn geweest met zowel RIM als de bankiers over de mogelijkheden. Onduidelijk blijft of deze gesprekken momenteel nog lopen. Ming heeft niet aangegeven wanneer Lenovo een definitieve beslissing over een eventuele overname zal maken.

Bloomberg geeft aan dat wanneer het werkelijk tot een overname komt dat dit dan eerst door het Canadese parlement moet worden goedgekeurd. RIM heeft eerder deze week aangegeven dat het ging overwegen om de hardware-divisie te verkopen na de lancering van BlackBerry OS 10.