1 min

Volgens geruchten heeft Microsoft zijn zinnen gezet op een overname van het bedrijf Appcelerator. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor software waarmee ontwikkelaars middels webtalen applicaties kunnen ontwikkelen voor verschillende mobiele platforms tegelijkertijd. De code van de ontwikkelaar wordt door Titanium vervolgens omgezet tot native code die de respectievelijke mobiele platforms begrijpen.

Appcelerator werd in 2006 opgericht en ontwikkelde een softwarepakket onder de naam Titanium. Ontwikkelaars kunnen met Titanium applicaties ontwikkelen voor veel verschillende mobiele platforms, ook HTML5-applicaties behoren tot de mogelijkheden. Appcelerator biedt de mogelijkheid om de HTML5-apps in de cloud te hosten. Volgens het bedrijf zelf worden momenteel 50.000 applicaties gehost, welke bij 110 miljoen gebruikers geïnstalleerd zijn.

Lange tijd heeft Appcelerator één mobiel platform niet ondersteund en dat is opvallend genoeg Microsoft’s Windows Phone. Daar moet halverwege 2013 wel verandering in komen, zo maakte Appcelerator eind vorig jaar bekend.

Jeff Haynie, CEO van Appcelerator, gaat niet diep in op de geruchten. "Er zijn gesprekken op verschillende niveau’s geweest met Microsoft." Van een definitieve overname zou momenteel nog geen sprake zijn. De twee oprichters van Appcelerator waren eerder al verantwoordelijk voor het bedrijf Vocalocity, wat zij verkochten.

Microsoft zou met de overname van Appcelerator de ontwikkelaars tegemoet kunnen komen met een eenvoudig pakket waarmee applicaties voor Windows Phone 8 en Windows 8 ontwikkeld kunnen worden. Wat betreft de mogelijkheid om applicaties voor verschillende platforms tegelijk te ontwikkelen zou het echter desastreuze gevolgen kunnen hebben.