1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In het licht van de negatieve voorspelling van de cijfers voor het lopende kwartaal, gaat HTC zich meer richten op goedkope smartphones in groeiende markten zoals China en Myanmar. Dat meldde HTC’s hoofd van de financiën vandaag in een gesprek met investeerders.

HTC gaat in China een goedkopere smartphone aanbieden en zal zich in de toekomst meer richten op opkomende markten, waar het bedrijf laatst al een telefoon uitbracht. De nieuwe Chinese smartphone gaat tussen de 120 en 240 euro kosten.

De voorspelling van de omzet van HTC ligt voor het eerste kwartaal tussen de 1,69 en 2,03 miljard dollar, wat geen reden voor paniek lijkt. Het is naar verwachting echter de volgende daling in een jarenlange terugval in financieel opzicht, wat het bedrijf de nieuwe koers heeft opgestuurd.

Eerder deze maand publiceerde de organisatie al tegenvallende kwartaalcijfers, waarin het bedrijf niet meer dan één tiende van de winst boekte ten opzichte van het jaar ervoor. Na een lange trend van dalende winsten dacht HTC dat het einde in zicht was, maar nu er opnieuw winstdaling aan zit te komen gooit de fabrikant alsnog het roer om.

Dit alles betekent overigens niet dat HTC helemaal stopt met het uitbrengen van technologisch hoogwaardige smartphones. Het nieuwste model M7 staat al voor de deur en is naar verwachting een hoogstandje met verschillende sterke elementen.