HP erg kritisch op privatisering van Dell

Computerfabrikant Dell maakte gisteren bekend alle aandelen van het bedrijf op te gaan kopen. Rivaal HP bekritiseert de geplande privatisering vandaag in een kort statement, een pittige reactie die niet lang op zich heeft laten wachten.

In een statement van vijf zinnen verheldert HP hoe de organisatie denkt over de komende privatisering van Dell. "Dell gaat een erg moeilijke periode tegemoet", zo begint het statement. "Het bedrijf krijgt te maken met een lange periode van onzekerheid en transitie, die niet goed zal zijn voor de klanten. De aanzienlijke opstapeling van schulden zullen Dell’s innovaties en service extreem beperken."

HP denkt dat klanten van Dell nu op zoek zullen gaan naar alternatieven en dat het daarop gaat inspelen. HP haalt daarmee flink uit naar Dell. HP gebruikt de voorspelbare gevolgen van Dell’s privatisering om zichzelf te positioneren als stabiel alternatief. Het is een verwachte maar daarom niet minder harde klap.

In een reactie blijft Dell op de vlakte door niet direct in te gaan op het statement van HP. Woordvoerder David Frink zegt "door te gaan met het leveren van superieure oplossingen, diensten en ervaringen die klanten van ons verwachten." Volgens Frink versterkt de privatisering Dell’s capaciteit om te innoveren en zullen klanten hier voordeel uit kunnen halen.

Frink geeft geen details details over Dell’s strategie, maar zonder afhankelijk te zijn van de grillen van aandeelhouders heeft het bedrijf de mogelijkheid om zich als fabrikant/verkoper opnieuw te positioneren. Tenminste, als Microsoft het bedrijf de ruimte geeft in het licht van de 2 miljard dollar donatie. In de tussentijd blijft het afwachten hoe ver de invloed van Microsoft zal reiken.

Bron:TechRadar