1 min

Micheal Dell’s plannen om zijn bedrijf te privatiseren dreigen zich naar verluidt tegen hem te keren. Een concurrerend bod door investeringsgroep Blackstone zou de oprichter buitenspel kunnen zetten binnen het bedrijf.

Blackstone zou overwegen om het bod van 24,4 miljard dollar door Silver Lake te overtreffen, in een poging het Amerikaanse bedrijf in handen te krijgen. De groep heeft volgens de geruchten nog geen besluit genomen, maar keek naar verluidt wel onder geheimhouding naar de financiële conditie van Dell.

Het bod van Blackstone is overigens niet per definitie het einde van Micheal Dell’s heerschappij. Een waarschijnlijk tegenbod zou het Silver Lake-team weer naar de top helpen. De vraag is dan of Blackstone serieuze interesse heeft, of liever de waarde van aandelen een zetje wil geven.

Serieus of niet, Blackstone zou ook contact hebben gezocht met de omstreden topman Mark Hurd. Hurd zou in aanmerking komen om Dell te leiden na de overname, door Fortune een ‘agressieve’ informele rekrutering genoemd. Hurd was CEO van HP, maar werd ontslagen na klachten van seksuele intimidatie. Nadat hij aan de slag ging als CEO bij Oracle volgde een rechtszaak, omdat hij geheimen van HP zou kunnen doorspelen. Zijn potentiële functie bij Dell zou hem opnieuw in zo’n gevoelige situatie kunnen brengen.

Micheal Dell bevestigde vorige maand zijn plannen om het bedrijf van de beurs te halen. Samen met Silver Lake en een flinke lening van Microsoft wil hij de controle van zijn bedrijf weer volledig in eigen hand nemen.