Dell-aandeelhouders hadden eigenlijk vandaag moeten stemmen op Michael Dells aanbod om de pc-fabrikant te privatiseren. Vandaag werd echter besloten de stemming opnieuw uit te stellen, ditmaal naar 2 augustus. Dell heeft echter wel zijn aanbod in de tussentijd verhoogd.

In februari kondigde Michael Dell aan dat hij het bedrijf wilde gaan privatiseren. Door te privatiseren hoeft Dell niet langer rekening te houden met de aandeelhouders die vaak alleen op zoek zijn naar kortetermijnwinsten.

Het persbericht van Dell dat vandaag is uitgebracht laat bovendien weten dat Michael Dell zijn bod iets heeft verhoogd. Dell wil nu 13,75 dollar per aandeel betalen, in tegenstelling tot de 13,65 dollar die het eerst bood. Dat is een verhoging van 10 cent en daarmee stijgt het bod met 150 miljoen dollar. Het totale overnamebedrag komt dan uit op iets meer dan 24 miljard dollar.

Volgens het persbericht zou dit het "beste en laatste bod" zijn dat Michael Dell bereid is om aan de Dell-aandeelhouders te geven. Microsoft heeft eerder al 2 miljard dollar geboden als lening om deze en eerdere biedingen mogelijk te maken, omdat de softwaregigant van mening is dat het privatiseren van Dell goed is voor de pc-markt op de lange termijn.

Als de stemming zo uitpakt dat Michael Dell en cum suis het bedrijf niet mogen privatiseren, moeten de investeerders een aanbod overwegen van miljardair Carl Icahn, die laat weten 14 dollar per aandeel te willen betalen. Hij zal dan het bedrijf openbaar houden.