1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel HP’s marktaandeel op de markt voor smartphones en tablets op het moment vrijwel nihil is, heeft het Amerikaanse merk zich wel een duidelijk doel gesteld. HP wil marktleider worden bij zowel tablets als smartphones.

Alberto Torres, HP’s hoofd van de mobiele afdeling, stelt in een interview dat "de missie in de mobiele markt is om leider te worden bij tablets. In een later stadium moet dat ook op de smartphonemarkt gebeuren. Dit is niet iets wat al dit jaar zal voltrekken, er zijn geen specifieke datums vastgesteld, maar we kijken naar de opties die we hebben."

Torres werd vijf maanden geleden bij HP aangenomen, hij was afkomstig van het Finse Nokia. Hier was hij verantwoordelijk voor het MeeGo-project, dat Nokia uiteindelijk afblies. Torres is er van overtuigd dat HP al in 2013 een noemenswaardig marktaandeel moet kunnen vergaren. In een later stadium moet het leiderschap eveneens een mogelijkheid zijn, daar is Torres van overtuigd. "De markt is nog jong en verandert heel snel, waardoor er steeds nieuwe mogelijkheden ontstaan."