2min Devices

‘HP komt binnenkort met twee phablets’

Het is al lang geleden dat het Amerikaanse bedrijf HP een smartphone op de markt heeft gebracht, maar binnenkort komt de fabrikant naar verluidt met twee nieuwe modellen op de proppen. Het gaat om phablets welke bedoeld zijn voor opkomende markten. De apparaten zouden nog dit jaar gepresenteerd moeten worden.

Volgens The Information zal HP binnenkort twee phablets aankondigen. De apparaten hebben een schermgrootte van 6 en 7 inch en zijn daarmee zelfs voor phablets aan de grote kant. De toestellen zijn bedoeld voor opkomende markten en hebben daarom een zacht prijsje, tussen de 200 en 250 dollar. Het is onduidelijk welk besturingssysteem actief is op de apparaten.

HP heeft in het verleden rare sprongen gemaakt als het gaat om mobiele apparaten. In 2010 nam het Palm over, inclusief het mobiele besturingssysteem WebOS. Er werden smartphones en tablets met dit systeem uitgebracht, maar dit liep uit op een fiasco. In 2011 werd besloten om tijdelijk geen mobiele apparaten meer te ontwikkelen.

Eerder dit jaar beloofde een topman van het bedrijf echter dat er nieuwe apparaten "met een aangepaste ervaring" aan zitten te komen. Tablets met Android en Windows worden al sinds langere tijd weer ontwikkeld.

HP heeft vooralsnog niet gereageerd op de geruchten.

Bron:The Information