1 min

Hewlett-Packard ontwikkelt een tablet met het Android OS, zo melden anonieme bronnen van ReadWrite. HP zal de nieuwe tablet binnenkort aankondigen, deze bevat Nvidia’s Tegra 4-chip. De fabrikant richt zich meer op mobiele apparaten en overweegt bovendien ook de productie van een Android-smartphone.

Als de geruchten kloppen is HP’s tablet een van de eerste exemplaren met de krachtige Tegra 4-chip aan boord. De tablet zou in ontwikkeling zijn sinds november vorig jaar. Meer details geven de bronnen echter niet.

"We moeten uiteindelijk een smartphone aanbieden, omdat in veel landen dat het eerste computerapparaat zal zijn," zei HP’s CEO Meg Whitman vorig jaar. Daarbij gaf de topvrouw aan geen smartphone in 2013 op de markt te brengen, maar HP zou met een tablet-debuut de eerste stapjes in de Android-markt kunnen zetten. Het Amerikaanse bedrijf heeft overigens wel een Windows 8-tablet in het assortiment met de ElitePad en Envy x2

Eerder lanceerde het bedrijf al de HP TouchPad met WebOS, een escapade die bijzonder snel geen succes bleek voor de fabrikant. Het bedrijf verloor alle houvast in de mobiele markt, nadat de overname van Palm niet goed uitpakte.