2min

Tags in dit artikel

, , , ,

HP gaat dit jaar een portfolio van tablets bouwen om de marktpositie te versterken en aan de vraag te voldoen. Het bedrijf zegt wereldwijd de meeste computers te willen verkopen, wat ze alleen kan lukken door de tabletmarkt aan te boren. Er wordt gewerkt aan tablets met Windows en Android.

"HP is de grootste computerfabrikant ter wereld en we willen ook de grootste computerverkoper in de wereld zijn. Dat betekent dat we naar de tabletmarkt moeten," zegt HP’s vice president Alberto Torres.

Alles bij elkaar opgeteld is het Apple die nu de meeste computers verkoopt. HP ziet de populariteit van tablets toenemen en ziet zich dus genoodzaakt het spel mee te spelen, met nog in het achterhoofd het eerder mislukte Touchpad-project. Nu maakt de fabrikant een nieuwe, maar vooralsnog voorzichtige start.

De HP Slate 7 is het eerste model in de serie die het bedrijf leven in zal blazen. De Slate 7 is geen vlaggenschip, maar een prijsvechter. De Android-tablet zal volgens HP voor 169 dollar in de schappen liggen. Torres zegt te willen concurreren met de Nexus 7, maar de op entertainment gerichte Slate 7 zal volgens hem niet kunnen tippen aan een model van 300 dollar.

Hoe de andere modellen van HP eruit gaan zien wil de vice-president niet kwijt, maar hij noemt wel nog een ‘work and play’-tablet die naast de Slate 7 komt te liggen. De fabrikant wil een breed aanbod van tablets aanbieden, om alle marktsegmenten te vullen.

HP gaat zowel Android als Windows-tablets verkopen in verschillende prijsklassen. Torres noemt als goedkoopste de Slate 7 voor 169 dollar, met als andere uiterste de ElitePad 900, die 699 dollar kost.