Nadat Sony eerder al het Amerikaanse hoofdkantoor in New York verkocht, heeft het nu ook het hoofdkantoor in Tokyo verkocht. Het Sony City Osaki kantoorgebouw is verkocht voor 1,2 miljard dollar. Sony gaat echter niet verhuizen, het blijft het kantoor huren van de nieuwe eigenaar voor in elk geval de komende vijf jaar. Hetzelfde deed Sony met het hoofdkantoor in New York, naar goed voorbeeld van Nokia.

De reden dat Sony de kantoorgebouwen van de hand doet, is om meer geld vrij te maken. Het bedrijf heeft het de laatste jaren moeilijk en zit momenteel midden een een reorganisatie. Naast het schrappen van banen verkoopt het bedrijf dus ook onroerend goed. Het doel is volgens Sony om "de bedrijfsstructuur sterker te maken".

Sony heeft in totaal nu 2,3 miljard dollar opgehaald door kantoorgebouwen te verkopen, het kantoor in Tokyo leverde 1,2 miljard dollar op en het kantoor in New York leverde het bedrijf 1,1 miljard dollar op. Als de huur voor de komende vijf jaar in mindering wordt gebracht, levert de verkoop ongeveer een half miljard dollar op. Het Sony Center in Berlijn werd in 2008 al door Sony verkocht aan een groep banken en investeerders voor een bedrag van 600 miljoen euro.

Het verkopen van onroerend goed is niet nieuw, meer bedrijven die het financieel moeilijk hebben kiezen ervoor hun kantoorpanden te verkopen en deze vervolgens te huren.