Sony treedt in de voetsporen van Nokia want ook het Japanse bedrijf heeft het eigen hoofdkantoor verkocht om het vervolgens te gaan huren van de nieuwe eigenaren. Het hoofdkantoor dat gevestigd is in New York gaat Sony een geldinjectie van 1,1 miljard dollar opleveren. Het bedrijf zou plannen hebben om meer onroerend goed te verkopen.

Sony maakte gisteren bekend dat het hun hoofdkantoor in New York van de hand heeft gedaan. Het gebouw komt in handen van een consortium geleid door projectontwikkelaar The Chetrit Group. Nadat de schulden die betrekking hebben op het hoofdkwartier en de transactiekosten zijn afbetaald, zal Sony naar verwachting ongeveer 685 miljoen dollar kunnen bijschrijven op de balans. Dit zou naar verluidt net genoeg zijn om het bedrijf weer winst te laten maken, iets wat de afgelopen vier jaar niet is voorgekomen.

Reuters heeft inmiddels gemeld dat Sony ook het hoofdkwartier in Tokyo te koop heeft gezet. Dit gebouw zou ongeveer 1,14 miljard dollar moeten opleveren. Verder zou Sony overwegen om de batterijdivisie te verkopen.