Sony verliest 115 miljoen dollar netto in Q3

In het derde kwartaal, van oktober tot december, leed Sony een verlies van 10,8 miljard Yen, omgerekend is dat 86 miljoen euro. Dat meldt het Japanse bedrijf in een rapportage. Het bedrijf ligt ondanks het verlies in het afgelopen kwartaal nog steeds op koers, met een operationele winst van 369,5 miljoen euro in dit financiële jaar.

Sony doet wat het kan om de winsten te behouden. Met nieuwe televisies, Playstation Mobile voor tablets en telefoons, 4k technologie en nieuwe software voor de Vita blijft het aanbod uitgebreid. Het bleek niet genoeg, Sony stelt de verkoopprognoses voor al die divisies bij. De verwachte verkoop van TV’s en camera’s dalen volgens Sony beiden met 1 miljoen stuks, handheldapparaten zakken zelfs met 3 miljoen stuks.

Ondanks het verlies gaat het niet heel slecht met Sony. Het bedrijf ligt op koers en genereerde naast de operationele winst van 496 miljoen dollar ook meer inkomsten, ondanks de zwakke yen en terugvallende verkoop van HDTV’s en Blu-ray-spelers. Een belangrijk jaar komt eraan voor Sony, met de vermoedelijke aankondiging van de PlayStation 4 voor de deur. Ook zit de organisatie midden in een herstructurering, onder leiding van CEO Kaz Hirai.

Bron:Sony