1 min

Momenteel voeren Apple en Samsung een duopoly als het gaat om de smartphonewereld. Er zijn een aantal fabrikanten die dit proberen te doorbreken, maar vooralsnog met wisselende resultaten. Huawei wil graag een einde maken aan de macht van de twee bedrijven en denkt dat het binnen vijf jaar de positie van marktleider kan verwerven.

Het Chinese Huawei denkt dat het Apple en Samsung kan imiteren, net als die twee bedrijven heeft het zich voorgenomen om heel snel marktaandeel te winnen. Uiteindelijk moet Huawei de twee bedrijven zelfs overtreffen. De inhaalslag moet worden ingeluid met de Huawei Ascend P2, welke vorige week werd aangekondigd.

"Vijf jaar geleden was Apple nog maar klein en Samsung was ook niet erg groot. Je kan nu nog niet zien waar een bedrijf over vijf jaar zal staan. Huawei zal minstens in de top drie staan, misschien zelfs op de eerste plaats."

Huawei heeft al een aardig aandeel als het gaat om goedkope smartphones. Om de iPhone en Galaxy S-reeks van Apple en Samsung te bevechten is echter meer nodig. "Onze gedachtengang is dat wij de beste telefoons bieden in elk prijssegment. In de tweede helft van dit jaar komen we met een telefoon die de iPhone qua prijs zal bevechten."