Elektronicafabrikant Belkin heeft de aanschaf van Cisco’s Home Networking Business Unit officieel afgerond. Onder die tak van het bedrijf valt het merk Linksys. Die aankondiging doet Belkin via de eigen website.

Eerder maakte het bedrijf al bekend de divisie over te nemen, een plan dat inmiddels afgerond is. Financiële details laat Belkin achterwege. Het bedrijf zegt wel dat met de overname van Linksys nu 1.500 werknemers in dienst zijn, werkzaam in meer dan honderd landen.

Linksys is opgericht in 1988 en in 2003 overgenomen door Cisco in een poging de markt van routers voor consumenten te veroveren. Die focus verschoof onlangs waardoor de afdeling van Linksys in de verkoop werd gedaan. Belkin sprong als reddende engel in de bres.

Belkin erkent de waarde van het merk Linksys en gaat naast het behoud ook nieuwe producten onder die naam aankondigen, waaronder enkele al later deze lente. Bestaande klanten houden dezelfde service-kanalen zoals de website en Belkin houdt ook bestaande en nieuwe garantiestelsels in stand.

Lees meer