1 min

Tags in dit artikel

, ,

Cisco heeft vandaag bekendgemaakt dat het het bedrijf Pure Networks over gaat nemen. Pure Networks is gespecialiseerd in thuisnetwerken.

Cisco is van mening dat de industrie zich middenin een overgang bevindt van Home Networking 1.0, waarbij het vooral gaat om het verbinden van thuiscomputers en randapparatuur, naar Home Networking 2.0. Hierbij staat multimedia in huis centraal, waarbij het thuisnetwerk bestaat uit verschillende netwerkapparaten, diensten en applicaties die allemaal met elkaar in verbinding staan, waardoor een ‘connected life’ wordt gecreëerd.

Cisco betaalt rond de 120 miljoen dollar voor alle aandelen van Pure Networks. De overname wordt naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van Cisco’s fiscale jaar 2009 afgerond. De werknemers van Pure Networks blijven werkzaam in Seattle en worden geïntegreerd in Linksys, een merk in handen van Cisco.

"Met de snelle groei in netwerktechnologie wordt de mogelijkheid om apparaten met elkaar te verbinden in een thuisnetwerk steeds meer gevraagd," aldus Ned Hooper, senior vice president for Cisco’s Corporate Development and Consumer Group. "Door de overname van Pure Networks moeten Cisco en Linksys beter mee kunnen gaan in deze ontwikkelingen."