ARM heeft vandaag aangekondigd dat Warren East, wie voor twaalf jaar CEO van het bedrijf was, op 1 juli het stokje zal overdragen aan Simon Sagars. Sagars is momenteel de president van datzelfde bedrijf. ARM is verantwoordelijk voor het ontwerp van chips van bijvoorbeeld Qualcomm, Nvidia, Texas Instruments en Samsung, die terug te vinden zijn in een groot aantal mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Warren East heeft twaalf jaar lang leiding gegeven over de chipontwerper en is sinds 1994 werknemer bij ARM. Vervanger Sagars was voor zijn rol als president al de leidinggevende van de ontwerpafdeling van ARM en is daar sinds 1991 werkzaam.

Het aftreden van East lijkt niet te maken te hebben met slechte resultaten, ARM’s financiële resultaten zijn de afgelopen jaren juist erg goed vanwege de opkomst van smartphones en tablets. Aan de hand van een verklaring van East lijkt het erop dat ARM de lijn van de afgelopen jaren zal voortzetten onder leiding van Sagars. Het bedrijf verwacht de komende jaren nog verder door te kunnen groeien.