1 min

Softwaregigant Microsoft krijgt mogelijk een onderzoek aan de broek voor omkoping in China en andere landen. Volgens The Wall Street Journal gaan federale onderzoekers in de Verenigde Staten aan de slag met klachten over de softwaregigant.

Het Ministerie van Justitie en de Securities and Exchange Commission gaan volgens de krant onderzoek plegen naar claims van omkoping door Microsoft. De claims zouden ingediend zijn door een voormalig medewerker van Microsoft in China. Ook de banden met verkopers in Roemenië en Italië zouden onderzocht worden.

Microsoft zou een medewerker hebben opgedragen om smeergeld aan Chinese officials aan te bieden in ruil voor contracten. Microsoft zou de claims intern al hebben onderzocht, de claims zijn inmiddels al drie jaar oud. In Italië zou Microsoft consultants gebruikt hebben om cadeau’s en reizen aan te bieden aan vertegenwoordigers van de regering.

Vooralsnog zou het onderzoek zich nog in een zeer vroeg stadium bevinden. Microsoft heeft aangegeven dat het de aantijgingen serieus neemt en dat het volledig zal meewerken. Microsoft schiet direct in de verdediging door aan te geven dat klokkenluider Wall Street Journal zelf ook onderzocht wordt voor omkoping in China, wat er voor deze zaak in onze ogen totaal niet toe doet.