1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft vanmorgen bezoek gehad in vier van zijn kantoren in China, de Chinese autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar het bedrijf en kwamen onaangekondigd binnen vallen. Dit heeft Microsoft inmiddels bevestigd, waar de autoriteiten naar op zoek zijn en wat ze precies onderzoeken is nog volstrekt onduidelijk. Ook Microsoft weigert hier op dit moment commentaar over te geven.

De kantoren van Microsoft in Beijing, Chengdu, Guangzhou en Shanghai hebben allemaal gelijktijdig een bezoek gehad van de Chinese autoriteiten. De Chinezen hebben een onderzoek lopen tegen de softwaregigant, om wat voor onderzoek het gaat en waar Microsoft van wordt verdacht is nog onduidelijk. Microsoft heeft bevestigd dat het bedrijf wordt onderzocht door de Chinese autoriteiten en gaf ook meteen aan dat het zo actief mogelijk zal meewerken aan het onderzoek.

De grote vraag is natuurlijk waar de Chinezen naar op zoek zijn en waar Microsoft van wordt verwacht. Recent hebben de Chinezen wel kritiek geuit op Microsoft en hebben ze het gebruik van Windows 8 verboden binnen alle Chinese overheidsorganisaties. Volgens de Chinezen zou Windows 8 niet veilig zijn en gebruikt worden door de NSA om China te bespioneren.

Of de zaak rond Windows 8 ook iets te maken heeft met het onderzoek van vandaag is onduidelijk, maar ligt wel het meest voor de hand. Mogelijk komen de Chinese overheid of Microsoft later deze week nog met een verklaring.