De onderdelen waaruit de Galaxy S 4 bestaat, kosten naar schatting van IHS iSuppli zo’n 236 dollar. Dat is omgerekend zo’n 183 euro. Daarmee is het nieuwe vlaggenschip van Samsung een stukje duurder dan zijn voorganger.

De Galaxy S III zou naar verluidt vijftien procent goedkoper zijn geweest als gekeken wordt naar de onderdelen, deze kosten opgeteld namelijk zo’n 205 dollar of 159 euro . Het verschil in kosten komt tot stand door het grotere scherm, de extra sensoren, de processor en het geheugen, zo concludeert IHS iSuppli na het analyseren van de onderdelen die een Galaxy S 4 bevat.


Het scherm is de grootste kostenpost bij de Galaxy S 4, daarvoor moet namelijk zo’n 75 dollar gerekend worden. De processor is goed voor 20 of 30 dollar, afhankelijk van de versie, HSPA of LTE. Het opslaggeheugen kost 28 dollar en de camera kost 20 dollar. Samsung is zelf verantwoordelijk voor de productie van 63 procent van de onderdelen, de andere onderdelen zijn volgens IHS iSuppli afkomstig van Intel en Broadcom.

Het assembleren van de Galaxy S 4 is qua kosten ongeveer gelijk aan de voorganger, het kost zo’n 8,50 dollar om de telefoon in elkaar te zetten. Bij de Galaxy S III was dat 8 dollar.

Volgens schattingen van IHS Suppli kosten de onderdelen van de 16GB-versie van de iPhone 5 ongeveer 199 dollar.