‘Geen Samsung-schermen in nieuwe iPad’

Dat de relatie tussen Apple en Samsung aardig bekoeld is in de afgelopen jaren, zal je waarschijnlijk wel mee hebben gekregen. Het was ook al wel duidelijk dat Apple er veel aan gelegen is om andere partners te zoeken voor de productie van componenten voor producten zoals de iPhone en iPad. Naar verluidt gaat Apple geen gebruik meer maken van beeldpanelen van Samsung in de nieuwe iPad’s.

De iPad 5 en iPad mini 2 worden later dit jaar verwacht, maar volgens Koreaanse meldingen zullen deze tablets niet beschikken over schermen van Samsung. Apple zou recentelijk een schatting hebben uitgestuurd van bestellingen van componenten bij fabrikanten, maar Samsung’s display-divisie stond niet op deze lijst vermeld. Apple was voorheen afhankelijk van LG, Sharp en Samsung voor de toelevering van schermen voor iOS-apparaten, maar als de meldingen kloppen bedankt het Amerikaanse bedrijf voortaan voor Samsung’s diensten.

Of Samsung nog wel behouden blijft als producent van de processors voor de iPad is door de Koreaanse bronnen niet gemeld. Apple is ook wat dat betreft aan het zoeken naar andere partners, al meermaals bleek dat er gesprekken lopen met Intel, dat de productie graag zou overnemen.

Ondertussen reageert Samsung niet al te bezorgd: "Het aantal orders kan variëren in deze bedrijfstak, sommigen maken zich daar zorgen over, maar dat doe ik niet," zo zegt Oh-hyun Kwon, voorzitter van Samsung.

Bron:ETNews