1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Korea Times wist gisteren te melden dat Samsung zou stoppen met het leveren van LCD-schermen aan Apple. Als reden hiervoor werd aangedragen dat Apple te grote kortingen vraagt op de bulk-bestellingen die het bedrijf uit Cupertino bij Samsung plaatst.

De Korea Times baseerde het verhaal op een Samsung-medewerker die graag anoniem wilde blijven. Samsung laat in een reactie tegenover CNET weten dat het bericht compleet verzonnen is en dat "Samsung Display nog nooit heeft overwogen om te stoppen met het leveren van LCD-schermen aan Apple". Het lijkt er dus op dat dit verhaal fictie is. Toch zijn er wel al geruchten dat de schermpanelen van de iPad mini exclusief gemaakt zouden zijn door LG en AU Optronics. De aankondiging van de iPad mini wordt vanavond verwacht. Het zal dan echter normaal gezien niet duidelijk worden wie de leverancier van de verschillende onderdelen is.

Apple en Samsung zijn sinds enkele jaren met elkaar verwikkeld in een wereldwijde juridische strijd rondom inbreuk op patenten van beide bedrijven. Dat de twee kemphanen meer afstand van elkaar willen nemen is al langer duidelijk. Zo besloot Apple om de ontwikkeling van processors voor de verschillende iDevices niet langer bij Samsung onder te brengen.