2min

De voormalige Microsoft Windows Phone general manager, Charlie Kindel, heeft een nieuwe baan bij Amazon. Bij Amazon is hij directeur van een nieuw geheim project. Wat het project precies behelst blijft gissen, maar geruchten rondom een Amazon-smartphone nemen ongetwijfeld toe.

Kindel zou op dit moment bezig zijn met het ronselen van mobiele ontwikkelaars en testers om een nieuw team samen te stellen. Dit team moet gaan werken aan een compleet nieuwe markt voor Amazon. Ook het feit dat mobiele ontwikkelaars worden aangetrokken voedt natuurlijk de geruchten over de komst van een smartphone van Amazon. Het bedrijf heeft natuurlijk al de Kindle e-readers en de Kindle Fire-tablet in het verleden uitgebracht.

Kindel was tot 2011 in dienst bij Microsoft en was daar nauw betrokken bij het opzetten en opbouwen van Windows Phone. Dit is ervaring waar Amazon mogelijk dankbaar gebruik van kan maken. Kindel is overigens niet de enige Microsoft-medewerker die overstapte naar Amazon. Vorig jaar verliet Brandon Watson Microsoft al voor Amazon. Bij Microsoft stond hij aan het hoofd van het Windows Phone Developer Experience en bij Amazon is hij nu directeur van het Amazon Kindle Cross Platform Team. Hij deed eerder de gewaagde uitspraak dat "Google de controle kwijt is over Android en geen enkele kans heeft die nog terug te krijgen". Kindel zou deze uitspraak kunnen bewijzen als hij inderdaad aan een Amazon-smartphone gaat werken die uiteindelijk succesvoller wordt dan Google’s Android. Als Amazon met een smartphone komt, is het hoogstwaarschijnlijk een afgeleidde van Android, net zoals de Kindle Fire-tablet.