1 min

Amazon is niet van plan om een gratis smartphone op de markt te brengen. Dit werd eerder beweerd door oud-Wall Street Journal-verslaggevers Amir Efrati en Jessica E. Lessin. Dit verhaal is nu weer ontkend door de internetwinkel.

"Er zijn geen plannen om dit jaar een telefoon op de markt te brengen en als we een telefoon in de toekomst zullen lanceren, dan zal deze niet gratis zijn," aldus Amazon. Er gingen al lange tijd geruchten dat Amazon een smartphone uit zou brengen, maar dit is de eerste keer dat het bedrijf zich er zelf over uitliet.

Volgens anonieme bronnen was het bedrijf uit Seattle bezig om uit te zoeken of het mogelijk is om een gratis smartphone uit te brengen. Hierbij moest rekening gehouden worden met de hardwarefabrikant die ook aan het toestel moet verdienen. Ook zouden er gesprekken zijn met aanbieders van mobiele netwerken over de distributie van het toestel, hoewel de kans groot is dat Amazon het toestel via zijn eigen website gaat aanbieden.

Naar verluidt zal Amazon bezig zijn met een toestel dat werkt met een aangepaste versie van het Kindle Fire-besturingssysteem dat op Android is gebaseerd. Ook gaan er geruchten dat het toestel gebruik maakt van een 3D-scherm.