2min Devices

‘Amazon werkt vermoedelijk aan smartphone’

Eerder lekte er al informatie uit dat Amazon een aantal nieuwe Kindle apparaten op de markt gaan brengen, nu hebben bronnen aan The Verge laten weten dat Amazon ook werkt aan een Amazon smartphone. Deze Amazon of Kindle smartphone zou gaan draaien op een afgeleide versie (fork) van Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Hiermee zou Amazon opnieuw de markt kunnen verstoren voor Apple en Google. Al is het de vraag hoe concurrerend Amazon kan zijn met een smartphone. Amazon verkoopt zijn Kindle Fire tablet vrijwel tegen kostprijs omdat de speciale Android-versie van Amazon erop is gericht om zoveel mogelijk additionele content uit de Amazon winkels te verkopen, zoals muziek, films, e-books en apps. Op een smartphone vallen twee belangrijke content mogelijkheden, namelijk films en e-books vrijwel weg.

De bronnen hebben ook laten weten dat de smartphone nog lang niet klaar is. De vraag is dan ook of dat op de persconferentie, die later vandaag wordt gehouden, deze nieuwe smartphone al zal worden gepresenteerd. Of dat Amazon deze over een tijdje apart zal aankondigen. Wel wordt verwacht dat Nokia Maps toegevoegd worden aan de Kindle Fire van Amazon. Doordat Amazon een eigen versie bouwt van Android op basis van de broncode kan het geen gebruik maken van Google Maps, dit staat Google niet toe. Hierdoor is een Maps applicatie een groot gemis op de Kindle’s. Een licentiedeal met Nokia zou voor Amazon dan ook een goede zet zijn. Nokia sprak gisteren al over een nieuwe grote partner maar noemde nog geen namen.

Bron:The Verge