‘Apple weigert Samsung productie van A7-chip’

De productie van Apple’s volgende System on a Chip (SoC) zal volledig zonder hulp van Samsung verlopen, zo kreeg Korea Times ingefluisterd van interne bronnen. De A7-processor zou overigens pas in de eerste helft van 2014 zijn opwachting maken. Apple introduceerde de A6X-processor in oktober 2012.

Apple is gedurende de afgelopen jaren bezig zich onafhankelijker te maken van Samsung als producent van onderdelen voor producten als de iPhone en iPad. Voor die tijd waren de twee fabrikanten juist elkaars grootste partners, maar door de toenemende concurrentie op de mobiele markt is die samenwerking tanende.

Apple wild de productie van de volgende generatie chips onderbrengen bij TSMC en Nvidia, al gaan er ook geruchten dat er onderhandelingen lopen met Intel. Ondertussen zou ook Nokia zich inzetten om Samsung af te weren als producent.

Samsung loopt veel inkomsten mis wanneer de productie bij andere producenten wordt ondergebracht. Het Koreaanse merk zou door het mislopen van nieuwe contracten met Apple echter wel meer ruimte krijgen om de eigen Exynos-chips te produceren. Samsung kon slechts een gedeelte van de Galaxy S 4-telefoons voorzien van eigen chips, Nederland moet het bijvoorbeeld doen met chips van Qualcomm.

Bron:TechRadar