Apple’s CEO Tim Cook heeft zichzelf voor maximaal een uur beschikbaar gesteld voor een kopje koffie op het hoofdkantoor van Apple, met twee mensen. Die gelegenheid komt echter niet zomaar aanwaaien, er moet op geboden worden en de opbrengst gaat naar een goed doel.

Het theekransje met Apple’s CEO lijkt bij veel mensen hoog op het lijstje te staan. Waar van tevoren op een opbrengst van ongeveer 50.000 dollar werd gerekend, staat de teller op het moment van schrijven al op meer dan het drievoudige daarvan: 180.000 dollar. De veiling loopt nog 19 dagen en de kans dat de opbrengst nog verder oploopt lijkt daarmee zeer aannemelijk.

Tim Cook is sinds augustus 2011 CEO van Apple, nadat mede-oprichter Steve Jobs zijn taken noodgedwongen definitief moest neerleggen. Jobs overleed in oktober van datzelfde jaar aan de gevolgen van een slopend gevecht tegen alvleesklierkanker. Voordat Cook als CEO werd aangesteld vervulde hij de taak van Chief Operator Officer bij Apple.

Mocht je zelf nog ergens een oude sok met een lieve duit hebben liggen die je wel aan Cook zou willen besteden, dan kan je je bod doen op de website Charitybuzz. De inhoud van het gesprek met Cook moet overigens voor de periode van een jaar geheim blijven.