1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Tim Cook heeft van Apple een prettigere en vriendelijkere werkplaats gemaakt, maar de CEO van het Amerikaanse bedrijf kan net als zijn voorganger meedogenloos zijn. Dat is te lezen in ene rapportage over de topman.

Sinds augustus 2011 is Tim Cook de CEO van Apple en dus werd het volgens Reuters wel eens tijd om een profiel van de topman samen te stellen. Cook heeft volgens het rapport ervoor gezorgd dat Apple transparanter is geworden.

Bij het presenteren van nieuwe ideeën is Tim Cook vaak lang stil en overweegt hij zijn opties als een pokerspeler. Hij beweegt rustig op en neer met zijn stoel, maar als de snelheid daarvan verandert, wordt duidelijk dat hij klaar is om te spreken. Dan kan één zin soms voldoende zijn om de presenterende partij met een kluitje in het riet te sturen, zegt een anonieme bron. "Hij zegt dan iets als "Ik denk dat dat niet goed genoeg is" en dat is dan het einde van het gesprek en je wil dan het liefst in een holletje kruipen en sterven."

Maar Cook heeft zou tijdens meetings wel van grote waarde zijn en bovendien toch veel verschillen van zijn voorganger Steve Jobs. Buiten de meetings om zou Cook zelfs erg grappig zijn. Aan de hand van zijn presentaties kunnen wij ons daar echter weinig bij voorstellen.