Tim Cook, de CEO van Apple die het stokje van Jobs heeft overgenomen, is in een klap multimiljonair geworden. Hij krijgt een aandelenpakket dat bestaat uit één miljoen Apple-aandelen. De waarde hiervan is een slordige 376 miljoen dollar.

Het gaat wel om zogeheten restricted stock units (RSU), wat betekent dat Cook zijn aandelen niet direct mag verkopen om zijn beloning te innen. Cook kan in 2016 aanspraak maken op de helft van zijn aandelenpakket, en de andere helft pas in 2021. Met dit omvangrijke aandelenpakket wil Apple zijn vertrouwen uitspreken in de nieuwe CEO. Het technologiebedrijf wil immers niet dat Cook in korte tijd het bedrijf verlaat. Apple stelt dat het tevens een uiting is van zijn harde werken toen Jobs ziek thuis zat.

Tim Cook nam het stokje over van Steve Jobs die op 5 oktober vorig jaar overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Daarvoor nam Cook van tijd tot tijd de functie van Jobs over als hij ziekteverlof opnam.

In 2000 ontving Jobs een beloningspakket dat bestond uit 40 miljoen opties, die destijds een waarde had van 600 miljoen dollar. Daarentegen ontving Jobs de laatste drie jaar van zijn leven het symbolische bedrag van 1 dollar per jaar om als CEO van Apple op te treden. Cook daarentegen verdiende het afgelopen jaar 900.000 dollar, miljonair was Cook dus al wel, maar nu kan hij mee gaan doen om het miljairdairschap.