Samsung heeft intern de topmodellen met Android van de concurrentie naast de Galaxy S4 gelegd om een vergelijking te trekken met hun eigen vlaggenschip. De conclusie is dat de Galaxy S4 goed is, maar niet de beste smartphone blijkt.


Samsung vindt de Galaxy S4 een geweldige telefoon, maar blijkbaar niet het beste apparaat dat op Android draait. Samsung werd door de media afgestraft voor het gebruik van hetzelfde ontwerp als het vorige topmodel en het gebruik van plastic voor de behuizing van de Galaxy S4. De algemene consensus lijkt dat de Galaxy S4 een goede telefoon is, maar de HTC One is beter vanwege de behuizing en ingrijpende aanpassingen in Android.

Welke apparaten Samsung zelf heeft gebruikt voor de interne test is onduidelijk, maar in het rapport staat volgens SamMobile te lezen dat de resultaten van de Galaxy S4 indrukwekkend zijn, maar dat het bedrijf niet denkt dat deze telefoon de markt kan veranderen. Verdere details uit het rapport kreeg SamMobile vooralsnog niet te pakken.