2min Devices

“Samsung Galaxy S4 heeft de beste accuduur”

De Samsung Galaxy S4 presteert het beste als het gaat om de accuduur van smartphones. Hoewel er inmiddels allerlei nieuwere toestellen zijn, weet het vlaggenschip van Samsung nog steeds de beste batterijprestaties te leveren.

De consumentenvereniging van het Verenigd Koninkrijk genaamd Which? heeft verschillende toestellen getest op de accuduur. Er werd een test gedaan waarbij werd gekeken naar het aantal belminuten op een volle batterij, er werd tevens een test gedaan waarbij men keek hoelang er op het internet gesurft kon worden met één acculading. Bij beide tests wist de Samsung Galaxy S4 het beste te presteren.

“Samsung Galaxy S4 heeft de beste accuduur”
Met een volle accu kan er met de Galaxy S4 1051 minuten gebeld worden. Dat is maar liefst 37 procent meer dan het toestel dat op de tweede plek stond; de HTC One. Bij het browsen op het internet waren de verschillen overigens aanzienlijk kleiner. Toch wist ook hierbij de Galaxy S4 ook bij deze test de beste resultaten te overhandigen.

Which? is een hoog aangeschreven organisatie. Het bedrijf staat erom bekend dat de tests die gedaan worden erg streng zijn. Om ervoor te zorgen dat de test eerlijk blijft, wordt gebruik gemaakt van een eigen telecomnetwerk-simulator. Hierdoor kan ervoor gezorgd worden dat alle telefoons maximale verbinding hebben. Wanneer een toestel een slechtere verbinding heeft, wordt namelijk veel meer energie gebruikt. Daarnaast wordt met een lichtmeter ervoor gezorgd dat alle beeldschermen even helder zijn ingesteld.

Bron:9to5Google