2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sociale netwerk-applicatie Path staat momenteel in een kwaad daglicht, nu voor de tweede keer naar buiten komt dat de software zelfs nog na verwijdering ongewenst berichten verstuurt naar contacten. De app probeert nieuwe gebruikers te lokken met dubieuze berichtjes.

Het sociale dagboek Path houdt er minder sociale gewoontes op na, wat door gebruikers niet in dank wordt afgenomen. Marketeer Stephen Kenwright schrijft in een blogpost over zijn ervaringen. Hij installeerde de app en verwijderde de software diezelfde dag nog. De volgende morgen zag hij dat de applicatie berichten had gestuurd naar al zijn contacten, inclusief zijn grootouders.

"Ik besloot de app te verwijderen, omdat het niks voor mij bleek. In het half uur dat het programma geïnstalleerd was, moet het mijn hele adresboek van mijn telefoon gekopieerd hebben," schrijft Kenwright. Path stuurt berichten waarin het claimt dat de afzender foto’s wil delen met de geadresseerde, vergezeld door een link naar de site.

Meerdere gebruikers melden dezelfde problemen met Path. Naast deze ongewenste berichten stuurt de software bij installatie automatisch massaal berichten over het Facebook-netwerk om nieuwe gebruikers aan te trekken. Die functie is sinds begin maart actief.

De agressieve advertenties verklaren deels Path’s explosieve toename in gebruikers, de afgelopen maanden. Deze toename vond plaats ondanks aanzwellende klachten van gebruikers.

Vertegenwoordigers van Path stellen dat Kenwright slachtoffer is van een fout in de software. De berichten zijn een instelbare functie. "Path is echt leuker met vrienden en we willen gebruikers helpen geliefden zo snel mogelijk uit te nodigen." Het sociale netwerk verstuurde de uitnodigingen na verwijdering door, naar eigen zeggen, een nader te onderzoeken vertraging in de verbinding.