Apple wil Galaxy S4 ook proberen te verbieden

Na het evalueren van de Samsung Galaxy S4 heeft Apple geconcludeerd dat ook dit toestel patenten schendt. Om die reden wil Apple het nieuwe vlaggenschip van Samsung aan een rechtszaak toevoegen.

Volgens Frans Mueller van FOSS Patents heeft Apple afgelopen maandag een verzoek ingediend bij rechter Lucy Koh om ook de Samsung Galaxy S4 aan een lijst met Samsung-toestellen die patenten overtreden toe te voegen. Momenteel wordt die lijst al bevolkt met 22 toestellen van Koreaanse makelij en de Galaxy S4 (review) roet dus logischerwijs nummer 23 worden. Omdat rechter Lucy Koh heeft verzocht om de rechtszaak te beperken zou Apple een ander apparaat van de lijst willen schrappen.

Overigens heeft ook Samsung een lijst met apparaten die patenten schendt. Deze lijst telt eveneen 22 producten, maar in dit geval van Apple. Rechter Koh heeft gevraagd om de lijst tot tien producten te verkleinen en het aantal geschonden patenten tot vijf stuks.

Dat Apple de Galaxy S4 aan de lijst wil toevoegen is geen onverwachte stap. Waarschijnlijk zullen de slechtst verkochte apparaten uit de lijst worden gehaald, hoe vaker een product verkocht is, hoe vaker de patenten immers geschonden zijn. Logischerwijs is de mogelijke vergoeding daarom uiteindelijk ook hoger.

Bron:CNET