1 min

Apple mag de Samsung Galaxy S4 niet toevoegen aan een lopende rechtszaak rondom patenten tegen Samsung. Rechter Paul Grewal heeft gezegd dat het toevoegen van een nieuw apparaat tegenstrijdig zou zijn met een eerder verzoek van het gerechtshof om de zaak minder breed te maken.

"Elke keer dat Apple en Samsung in de rechtszaal verschijnen, eisen ze veel tijd en energie op. Dat kost alle partijen die aanwezig moeten zijn veel tijd, zegt Grewal. Apple wilde de Galaxy S 4 (review) aan de lijst met verdachte apparaten toevoegen, in ruil voor de verwijdering van een ander -minder populair- product. Daardoor zou het totaal aantal producten logischerwijs gelijk blijven. Apple argumenteerde dat de Galaxy S4 een grotere bedreiging vormde voor Apple’s intellectuele eigendom, het toevoegen van dat apparaat zou niet veel problemen opleveren. Dat feest lijkt dus niet door te gaan, nu Grewal er niet mee instemt.

"Het aantal apparaten blijft dan wel hetzelfde, maar het vergt toch weer extra energie omdat het aantal potentiële disputen groter wordt in vergelijking met welk product er van de lijst wordt gehaald.," zegt Grewal. Omdat de Galaxy S4 pasgeleden is uitgebracht is het ook moeilijker om de opinie van consumenten vast te leggen, alsook verkoopcijfers en marketingbestedingen.

Grewal verwacht dat Apple een nieuwe rechtszaak zal aanspannen om ook de Galaxy S4 en andere apparaten aan de tand te voelen.