2min

De juridische strijd tussen Apple en Samsung krijgt weer een extra staartje. Hoewel de Galaxy S III van Samsung nog niet officieel te koop is in de Verenigde Staten, heeft het Amerikaanse technologiebedrijf wel voortijdig een verkoopverbod aangevraagd.

Aanvankelijk had Apple enkel een verkoopverbod geëist voor de Galaxy Nexus, een smartphone die Samsung in samenwerking met Google heeft vervaardigd. Dinsdagavond heeft het elektronicabedrijf de rechtbank verzocht om de Galaxy S III toe te voegen aan de aanklacht.

Daarin schrijft Apple het volgende over de S III: "Media schrijven dat er meer dan negen miljoen pre-orders zijn geplaats voor de Galaxy S III. volgens de berichten is de Galaxy S III ‘het meest ge-pre-ordered stukje consumentenelektronica’ allertijden." Zodra de Galaxy S III in het Verenigd Koninkrijk werd gelanceerd, kocht Apple een toestel om het nader te onderzoeken op mogelijk patentinbreuk.

Volgens de iPhone-fabrikant schendt het toestel mogelijk twee patenten die in handen zijn van Apple: het nieuwe slide-to-unlock patent en een autocomplete patent. Om een spoedige behandeling van het verkoopverbod te realiseren, heeft Apple alleen een vermeende patentinbreuk op patent 8,086,604 (Siri) en patent 5,946,647 (data tapping) in de aanklacht genoemd.

Nu de twee kemphanen niet tot een schikking wisten te komen, zet Apple alles op alles om Samsung het leven zuur te maken. Zo diende Apple eerder deze week een verzoek in om een import- en verkoopverbod voor de Galaxy Tab 10.1 af te dwingen. De rechter keurde het verzoek echter niet goed op procedurele gronden: Apple had het hof van beroep niet formeel op de hoogte gesteld van het verbod. Zodra Apple dat alsnog heeft gedaan, zal de rechtbank de zaak opnieuw in behandeling nemen.