Twee ex-medewerkers van HTC hebben gezamenlijk een nieuw smartphonemerk met de naam Kazam opgericht. De medewerkers vervulden bij HTC functies als directeur van verkopen en marketingdirecteur in Groot-Brittannië en Ierland.

Kazam zal zich vestigen in Londen en moet zich volgens zijn oprichters onderscheiden van de concurrentie op de markt voor smartphones. Op het moment zijn er nog geen toestellen aangekondigd, maar later dit jaar moeten de eerste smartphones in de Europese winkels belanden. Wat voor besturingssysteem daarop zal draaien is afwachten. Kazam heeft de ruime de keuze uit onder andere Android, Firefox OS, Tizen, Ubuntu en Windows Phone.

Michael Coombes neemt de rol van CEO op zich bij Kazam. De kersverse directeur meldt dat "Kazam’s dynamische structuur en focus op lokale markten ervoor zorgt dat we snel kunnen reageren op de steeds weer veranderende behoeftes van de consument."

Kazam stelt zich volgens marketingdirecteur James Atkins ten doelen om "de status quo te ondermijnen", waarbij gedoeld wordt op de huidige hegemonie van Apple en Samsung. Kazam moet dit voor elkaar krijgen met verbluffend design, robuuste hardware, intuïtieve technologieën en uitstekende klantenservice.