De problemen bij het Taiwanese HTC lijken voorlopig niet kleiner, maar juist groter te worden. Hoewel het merk de productie van de HTC One inmiddels onder de knie schijnt te hebben, hebben de afgelopen maanden veel topmensen de biezen genomen.

De meest recente toevoeging aan het rijtje van vertrekkers is Kouji Kodera. Kodera was bij HTC de Chief Product Officer, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten, maar vertrok vorige week. In de afgelopen drie maanden verloor HTC al de vice-president van de afdeling wereldwijde communicatie, de manager van de retail-marketing, de directeur van de digitale marketing en de directeur van de algemene productstrategie.

Het vertrek van deze topmensen is niet gepland vanuit HTC, het grootste deel van de vertrekkers gaat direct aan de slag bij andere bedrijven zoals AT&T en Microsoft. Eric Lin, de directeur van de algemene productstrategie, plaatste zelfs een tweet waarin hij HTC-medewerkers aanraadde om van boord te springen.

HTC heeft betere tijden gekend. Om een comeback te maken lanceerde het bedrijf vorig jaar de HTC One X (review) en dit jaar de HTC One (review), maar vooralsnog blijven harde resultaten uit. De HTC First, een Facebook-telefoon, lijkt bovendien uit te draaien op een grote flop.

Het schijnt zo te zijn dat HTC een exclusieve periode was beloofd voor het voeren van Facebook Home (review), maar dat Facebook hierop is teruggekomen en de Android-skin tegelijkertijd met de telefoon lanceerde.

Peter Chou, de CEO van HTC, heeft aangegeven dat hij zijn ontslag zou aanbieden wanneer de HTC One geen verkoopsucces zou worden.

Update (16:35)
Inmiddels is er weer een topman van HTC opgestapt, ditmaal gaat het om de CEO van de Aziatische afdeling van het bedrijf. Lennard Hoornik was al twee maanden niet meer aanwezig binnen het bedrijf en heeft nu zijn taken definitief neergelegd.