2min

Volgens een anonieme bron van Bloomberg gaat de huidige Microsoft-topvrouw Julie Larson-Green leiding geven aan een nieuw te vormen hardwaredivisie van Microsoft waaronder in elk geval de Xbox en de Surface-tablets gaan vallen. Dit zou onderdeel zijn van een groot reorganisatieplan van de CEO van Microsoft, Steve Ballmer.

Vorige maand doken er geruchten op over een herstructurering bij MIcrosoft en een reorganisatie, waarbij ook topmensen hun baan zouden verliezen. De CEO van Microsoft, Steve Ballmer, zou op de achtergrond druk bezig zijn met een plan hiervoor. Er is echter nog niets bekendgemaakt en is het wachten tot er iets naar buiten wordt gebracht.

Ondertussen ontstaan er genoeg geruchten en zijn er voldoende bronnen die informatie lekken naar grote uitgevers als bijvoorbeeld Bloomberg. Bloomberg stelt anonieme bronnen gesproken te hebben die beweren dat de topvrouw bij Microsoft die op dit moment verantwoordelijk is voor de Windows-divisie, Julie Larson-Green, na de reorganisatie de leiding gaat krijgen over een nieuw te vormen hardwaredivisie van Microsoft, waaronder de Xbox en Surface-tablets gaan vallen.

De huidige leidinggevende van de Xbox-afdeling, Don Mattrick, was ook kandidaat voor deze post, maar besloot over te stappen naar Zynga om daar CEO te worden. Ballmer liet weten dat hij vooralsnog de taken van Mattrick over zal nemen, maar echt een geschikte kandidaat lijkt Ballmer niet te zijn voor de post, waardoor de geruchten rondom een reorganisatie steeds groter worden.

Als Julie Larson-Green inderdaad de hardwaredivisie van Microsoft gaat leiden dan ligt het voor de hand dat Terry Myerson de Windows-divisie gaat leiden. Myerson is nu verantwoordelijk voor Windows Phone en er gaan geruchten dat Microsoft de Windows-divisie en de Windows Phone-divisie wil samenvoegen. Hiermee zou de Windows-divisie binnen een jaar een nieuwe leidinggevende krijgen. Steven Sinofsky stopte in november van 2012 bij Microsoft en werd toen vervangen door Julie Larson-Green.

Al met al lijkt er een grote stoelendans plaats te gaan vinden bij Microsoft maar hoe de poppetjes uiteindelijk precies verdeeld gaat worden is onduidelijk. Verwacht wordt dat Microsoft op korte termijn het reorganisatieplan uit de doeken zal doen. Aangezien er dit najaar weer een hoop spannende dingen staan te gebeuren voor Microsoft.