1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Voor het tweede kwartaal van dit jaar heeft Nokia een verlies van 115 miljoen euro moeten noteren. Het Finse bedrijf lijkt nog altijd hard aan de weg te moeten timmeren om te herstellen van de klappen die het kreeg op de smartphonemarkt.

De hardwaredivisie was met een verlies van 33 miljoen euro goed voor een groot deel van het verlies. Nokia Siemens Networks, waar Siemens onlangs uit werd gewipt, kon een winst van 8 miljoen euro laten optekenen. Nokia lijkt dus wel een goede stap te zetten met de volledige overname van de samenwerking.

Nokia is bezig met een herstel nadat het op de smartphone-markt flinke klappen kreeg van onder andere Apple en Samsung. Er lijkt wel vooruitgang in te zitten, een jaar geleden moest het Finse bedrijf nog bijna een miljard euro afschrijven.

De verkoop van Lumia-toestellen ging in vergelijking met vorig kwartaal omhoog van 5,6 miljoen exemplaren naar 7,4 miljoen stuks. Dat aantal is het hoogste tot nog toe. Het verkochte aantal dumbphones ging zoals verwacht wel omlaag. Vorig jaar werden er in dezelfde periode nog 73,5 miljoen stuks verkocht, nu nog 53,7 miljoen exemplaren.

In vergelijking met de afgelopen jaren lijkt het dus beter te gaan met Nokia, maar de problemen zijn nog niet voorbij. De verliezen worden gedrukt, maar een bedrijf kan niet jaar op jaar verlies noteren, ook al zijn ze klein. Er moet dus een kantelpunt komen waarop Nokia consequent winst gaat maken.