Larry Ellison, CEO van Oracle, heeft in een interview met Charlie Rose bij CBS This Morning aangegeven dat hij Google een "absoluut kwaadaardig" bedrijf vindt. De topman liet zich ook uit over de praktijken van beveiligingsdienst NSA.

Al voordat het interview met Larry Ellison op TV verscheen werd het wereldnieuws omdat de topman aangaf dat hij geen vertrouwen heeft in de toekomst van Apple zonder Steve Jobs. Nu het interview in zijn geheel is uitgezonden komen er nog meer gekante uitspraken naar boven borrelen. Zo heeft Ellison weinig goede woorden over voor zoekgigant Google.

Google heeft de Java-programmeertaal volgens Ellison "absoluut kwaadaardig" behandeld bij de ontwikkeling van Android. Oracle heeft Google voor de rechter gesleept omdat de zoekgigant omzichtig met Java omging. Oracle kreeg ook gelijk, maar een straf voor Google bleef achterwege. "Wat zij doen is absoluut slecht", CEO Larry Page moet het in het bijzonder ontgelden omdat hij de beslissingen neemt.

Het interview snijdt ook de NSA aan. De Amerikaanse beveiligingsdienst kwam eerder dit jaar in opspraak vanwege grootschalige spionage via grote technologiebedrijven. Ellison noemt deze praktijken essentieel om de veiligheid van burgers zo goed mogelijk te kunnen bewaken.