1 min

IHS iSuppli heeft de Moto X van Google-dochter Motorola uit elkaar gehaald en komt tot de conclusie dat er flink wat betaald moet worden aan componenten. De keuze om de Moto X in de Verenigde Staten te assembleren zou per toestel ongeveer 5 dollar extra kosten.

Het assembleren van een smartphone in Azië kost per toestel zo’n 7 tot 8 dollar, terwijl het in het geval van de Moto X ongeveer 12 dollar per toestel bedraagt. Google heeft dus een keuze gemaakt die niet de goedkoopste is gebleken, maar het zorgt wel voor extra werkgelegenheid en in een tijd van economische moeilijkheden, kan dat wel een impuls betekenen voor Amerika.

De losse onderdelen waaruit een Moto X bestaat, kosten bij elkaar zo’n 221 dollar. Dat is aardig wat, want een iPhone 5 kost bijvoorbeeld naar schatting 167,50 dollar aan onderdelen. Toch zijn de onderdelen nou niet per se state-of-the-art. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-SoC, welke al een jaar in omloop is. Het scherm van 4,7 inch heeft daarnaast geen Full HD-resolutie, maar 720 bij 1280 pixels.

Op het moment is het alleen voor Amerikanen mogelijk om de Moto X te bestellen. Zij hebben de keuze om de kleur van het toestel aan te passen en vooraf een Google ID, welkomstbericht en achtergrond in te stellen. Opties voor ander materiaal en een gravering zijn er momenteel nog niet.