BlackBerry overweegt om BlackBerry Messenger los te koppelen van het bedrijf en als zelfstandige onderneming door het leven te laten gaan, meldt The Wall Street Journal (WSJ). De krant baseert zich op ingewijde bronnen.

Er is nog geen definitief besluit genomen, maar er wordt wel gespeeld met het idee om de chatdienst BlackBerry Messenger individueel voort te zetten. Het plan is mede bedoeld om Messenger een interessantere optie voor een externe overname te maken. Een geïnteresseerd bedrijf kan zodoende de chatdienst van BlackBerry overnemen, zonder dat ook andere onderdelen van het Canadese bedrijf moeten worden ingelijfd.

BlackBerry Messenger wordt dit kwartaal uitgebracht voor Android en iOS en volgens de bronnen van WSJ wordt ook overwogen om een desktopvariant uit te geven. Met deze uitbreidingen kan BlackBerry logischerwijs een veel grotere markt aanspreken, waardoor Messenger meer waard zal worden, alvorens de dienst verkocht wordt.

Er is om een reactie gevraagd, maar BlackBerry heeft aangegeven dat het niet reageert op geruchten en speculatie. Eerder deze maand werd bekend dat er een intern team is opgezet om strategische stappen van BlackBerry te overwegen.