Gisteren maakte de Canadese fabrikant BlackBerry bekend dat de populaire BlackBerry Messenger-app vanaf volgende maand standaard op meerdere Android-toestellen geïnstalleerd zal worden. Dit heeft BlackBerry bereikt door een overeenkomst te sluiten met enkele verkooppartijen. Vooralsnog zal dit niet opgaan voor Europa.

Hoewel het voor BlackBerry nog altijd roerige tijden zijn wat betreft de verkoop van smartphones, lijkt het haar berichtendienst een stuk beter af te gaan. De BlackBerry Messenger-dienst werd eind oktober beschikbaar gesteld voor de mobiele besturingssystemen Android en iOS. Nadat BlackBerry Messenger verscheen op deze platformen zouden er volgens de Canadese fabrikant zo’n zes miljoen inschrijvingen voor het gebruiken van deze dienst zijn geweest. Op hoeveel dit aantal momenteel staat is niet precies bekend.

Uit het persbericht van BlackBerry waarin werd gemeld dat er contracten gesloten zijn met verkooppartijen van Android-toestellen, blijkt dat ze van plan is haar berichtendienst verder uit te breiden. In deze samenwerking met verschillende verkooppartijen van Android-apparaten is besloten dat BBM standaard op smartphones wordt geïnstalleerd. Het betreft hier voornamelijk grote verkooppartijen buiten Europa.

"Het is duidelijk dat smartphonegebruikers BBM graag gebruiken als conversatiedienst. Voornamelijk sinds we BBM beschikbaar hebben gesteld voor Android en iOS is er een enorme stijging in de vraag merkbaar. We zijn verheugd samen te werken met andere partijen, verspreid over de wereld, waarmee we bij de consument de beste out-of-the-box-ervaring kunnen leveren." Aldus BlackBerry-topman Andrew Bocking.

Vanaf volgende maand kan BlackBerry Messenger standaard worden aangetroffen op Android-toestellen in delen van Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Het is niet bekend of BBM ook in Europa standaard op Android-toestellen zal worden geplaatst.