1 min

BlackBerry kondigde een maand geleden aan dat de eens razend populaire chatdienst BlackBerry Messenger (BBM) naar iOS en Android komt. De Canadese fabrikant zou nu trachten de software standaard mee te laten leveren bij een aantal fabrikanten van smartphones.

In een interview met CNET geeft Kristian Tear van BlackBerry aan dat fabrikanten ook interesse hebben in die toevoeging. Het voordeel voor de fabrikanten is dat ze geen eigen software hoeven te ontwikkelen, wat tijd en geld scheelt. BlackBerry profiteert ervan als er meer mensen gebruik maken van BBM.

Het is onduidelijk over welke fabrikanten Tear het heeft. Het lijkt echter aannemelijk dat het hierbij niet om Apple en Samsung of andere grote fabrikanten zal gaan. De meeste partijen hebben immers hun eigen diensten al ontwikkeld, daarom lijkt het aannemelijk dat het over nieuwere partijen zoals Huawei en ZTE gaat.

Het is nog onduidelijk wanneer BBM precies beschikbaar komt voor iOS en Android. BlackBerry gaf aan dat de dienst deze zomer verwacht kan worden.